cover-liten

Hampus klassiker


Torsdag, Juli 19, 2012

Ansvarslöst morgonpass

Sitter nu och avslutar min frukost och ser fram emot morgonens cykelpass. 

I vanliga fall är det jag som leder cykelträningarna. Jag funderar ut själva meningen med passet och den tur vi ska köra. Men idag ska jag bara åka med. Skönt! Jag vet att det kommer att bli 15-17 mil men vet inte vart. Bara att vi ska ut på vackra vägar i Siljansbygden. 

FörfattarePeter Hampus i • CyklingTräning
Permalink

Onsdag, Juli 18, 2012

Löpträningen i konflikt med cykelträningen?

Jag fick för några dagar sedan tag på en startplats till Cykelvasan. Just som jag påbörjat löpträningen inför Lidingöloppet ska jag alltså växla upp cykelträningen igen.

Tack vare Mitsubishi som är huvudsponsor till Mitsubishi mtb challenge har jag fått tag på en startplats till Cykelvasan trots att den varit fullbokad sedan strax efter att biljetterna släpptes.Jag kommer alltså att köra loppet i Mitsubishis färger. Ser till min glädje att jag nu kvalificerat mig till startled två i Cykelvasan! Det blir spännande att vara med och fajtas tillsammans med andra elitmotionärer.

Sist jag körde Cykelvasan hade vi en liten tävling i tävlingen i den klunga jag befann mig i. Vi körde som om det var vår klunga som ledde loppet och det var en del knuffar, taktikkörning, stötar och försök att slita ut de andra i klungan genom att trycka på i uppförsbackarna. Förmodligen blir det ändå mer sådant nu när jag kliver fram två startled tack vare slutplaceringen förra året.

Det gäller alltså att vara i form när starten går om knappt en månad. Jag som börjat lite lugnt med löpträningen inför Lidingöloppet måste få in cykling i schemat också.

cykelvasan

Running Sweden har ett träningsprogram för Lidingöloppet som jag tänkt följa. Men det förutsätter att det endast är löpning man satsar på. Min tid räcker i alla fall inte till att både följa det programmet och ett cykelprogram. Jag får helt enkelt improvisera lite.

Min tanke är att börja passen med cykling så att redan är trött när jag sätter igång med löpningen. Då får jag in båda passen samma dag och tröttheten i benen kommer att kunna simulera ett längre löppass.

FörfattarePeter Hampus i • CyklingKlassikernTräning
Permalink

Testar ny layout

Just nu labbar jag lite med en ny layout för bloggen.

Den nya layouten är mobiloptimerad och är tänkt att anpassa sig automatiskt beroende på vad man använder för skärm.

Förmodligen finns ett par buggar så här i början. Skriv gärna om de du hittar i kommentarsfältet. Nu går det nämligen att kommentera igen! :-)

FörfattarePeter Hampus i
Permalink

Tisdag, Juli 17, 2012

Vila jobbigare för psyket

Att vila lite från träningen försämrar inte formen nämnvärt. Däremot pannbenet.

Efter Vätternrundan har jag dragit ned lite på cyklingen. Löpträningen har startat och diverse andra aktiviteter har gjort att jag inte haft lika mycket tid till cykling.

Men i morse tog jag tag i cykelträningen på allvar. Det är bara en månad kvar till Cykelvasan och jag bestämde mig för att köra lite backträning.

I Rättvik finns en cirka två kilometer lång uppförsbacke till utkikstornet Vidablick. Perfekt för backträning.

Jag upptäckte till min glädje att jag höll lika hög fart upp som tidigare, om inte lite fortare till och med. Jobbigt var det så klart, men det är det ju alltid uppför den backen.

Men dryga åtta minuter tog inte bara på krafterna. När jag cyklat nedför backen och skulle upp igen var inte huvudet lika suget på en till plåga. Tidigare körde jag glatt uppför backen fyra gånger på raken. Nu försvann mitt leende redan efter en gång.

Det är alltså ingen fara att vila några veckor om man ser till kondition och styrka. Däremot verkar pannbenet mesa ur ganska fort.

FörfattarePeter Hampus i
Permalink

Torsdag, Juli 12, 2012

Nästa cykelutmaning

Mera lera heter ett mountainbikelopp som lockar. Tolv timmar cyklande solo eller i lag. Kanske blir det nästa cykelutmaning?

FörfattarePeter Hampus i
Permalink

Sidan 2 av 5 sidor  < 1 2 3 4 >  Sista >