cover-liten

Hampus klassiker


Tisdag, Juli 03, 2012

Motionslopp vs tävling

Det är skillnad på motionslopp och tävling. Stor skillnad fick jag erfara på Solleröloppet.

Som den glade motionär jag är har jag deltagit i otaliga motionslopp. Väggen är full av medaljer – som ju alla som kommer i mål får.

Sakta men säkert har jag närmat mig vad som nog kan kallas elitmotionär. Åtminstone inom cykling.

Konstigt nog har jag fått bättre placering i resultatlistorna i landsvägslopp än i mountainbikelopp. Trots att jag cyklat mtb tio år men på asfalt i bara fyra år.

Eller, tänker man efter är det inte så konstigt. Mountainbikeloppen jag brukar köra är ”riktiga” tävlingar, och landsvägsloppen har varit motionslopp. Skillnaden är att i motionslopp ska inte placeringen vara det viktiga, utan den individuella prestationen är motivationen. I tävlingar slåss eliten för att hamna på prispallen.

Att vi ändå är en skock motionärer på tävlingarna löser arrangörerna genom att låta de duktiga – som har betalat tävlingslicens starta före de andra. Att blanda sig in bland de tävlande trots att jag inte kommer att vara i närheten av tätstriden har fått mig att känna mig som en katt bland hermelinerna. Att inte bli en katt bland hermelinerna tänkte jag undvika i min första landsvägstävling.  Det gick sådär. Jag blev snarare en dammråtta bland nakenhundarna. Mer om det i nästa blogginlägg.

FörfattarePeter Hampus i • CyklingTräning
Permalink

Måndag, Juli 02, 2012

Ont i halsen

I morse cyklade jag ett par timmar. Kändes sådär. Blåsor på tungan och begynnande halsont ...

Jag får INTE bli sjuk nu. Bara dagar kvar till Vansbrosimmet. Del 3 av min klassiker som jag siktar på att klara under 20 timmar.
Dags för mitt recept mot förkylning.

FörfattarePeter Hampus i
Permalink

Tips inför Vansbro

Bara dagar kvar nu. Här är en film som tipsar lite allmänt inför Vansbrosimmet.

FörfattarePeter Hampus i • FilmKlassikern
Permalink

Söndag, Juli 01, 2012

En vecka kvar

En vecka kvar till Vansbrosimmet och jag har inte tränat en enda gång.

Jag fick i alla fall med mig våtdräkten den här gången. När jag skulle göra Stockholm triathlon för ett år sedan glömde jag den och simmade 750 meter i 16-gradigt vatten i bara badbyxor. Oskönt.

På söndag är det tre kilometer som gäller. Och vattnet är nu endast 15 grader varmt i Dalälven. Siljan har jag inte ens kollat. Inte helt sugen på att testa heller. Så jag struntar nog i simträningen inför Vansbro.

Tanken var att lära mig crawl innan Vansbrosimmet, men det har jag inte hunnit. Eller hunnit ... tid till träning är ju något man får ta sig. Men jag tog mig tid till cykelträning i stället. Tyckte det var viktigare.

FörfattarePeter Hampus i • KlassikernTräning
Permalink

Sidan 5 av 5 sidor < Första  < 3 4 5